Duiken Oostenrijk

Hoge bergen, diepe meren

Maps

Direct naar alle accommodaties

Vreemde eend in de bijt

Tussen alle exotische bestemmingen, koraalriffen, kleurrijke vissen en verre vliegreizen is Oostenrijk geen typische duikbestemming. Toch bieden we duiken in Oostenrijk al jaren met veel plezier aan. Dit komt door de geweldige mix van bereikbaarheid, leuke duiken en Oostenrijkse gezelligheid!

Duiken Oostenrijk

De beste duiken van Oostenrijk maak je rond de Attersee, in de regio Salzkammergut. Niet alleen kun je onder meer prachtige zoetwater duiken maken, in de omgeving kun je nog veel meer bijzondere duiken maken.

Door de grootte van het meer, de grillige kust en de extreme diepte van 170 meter biedt duiken in de Attersee geweldige mogelijkheden. Het zicht is er meestal prima.

Een van de bekendere duiken van de Attersee is een duik op een onderwater bos. Deze is ontstaan na een aardverschuiving en daardoor is er een soort van mikado is ontstaan van boomstammen.

Ook technische duikers kunnen hier prima terecht, voor diepe –en decompressie duiken met TRIMIX.
Scubing en rivier duiken in Oostenrijk

De rivier de Traun zit vol met vis, zoals baarzen, forellen, karpers en kreeften. Dit kun je allemaal zien in het kristalheldere water als je gaat duiken in de rivier de Traun. Doordat het een rivier is geeft de stroming het duiken een extra dimensie.

Terug naar vorige pagina

Een andere mogelijkheid is om te gaan ‘scuben’. Hiermee laat je je al snorkelend door de rivier meevoeren om ondertussen te genieten van de grillige rotsen en kleurige regenboogforellen.

Oostenrijk_duiken_ijsduiken_attersee_Staes_Filip_02

IJs duiken in Oostenrijk

Een bijzondere ervaring is onder het ijs te duiken. Oostenrijk is daarvoor uitstekend geschikt. In de winter kun je onder het ijs duiken in de hoger gelegen meren van de regio.

Na een uitgebreide voorbereiding en veiligheidscheck zak je in het uitgezaagde wak om je te verwonderen over de bijzondere lichtinval door het ijs en het spel met de bubbels.

In Oostenrijk is het zowel mogelijk om ijs te duiken maar ook een cursus ijs -en hoogte duiken behoort tot de mogelijkheden.

Ontdek het duiken in Oostenrijk zelf!

Type duik:

  Oostenrijk_duiken_EWDR_ijsduiken_attersee_onderwater Oostenrijk_duiken_ijsduiken_attersee_onder_het_ijs Oostenrijk_duiken_ijsduiken_attersee_IceDiving5 Oostenrijk_duiken_attersee_ijsduiken Oostenrijk_duiken_ijsduiken_attersee Oostenrijk_duiken_attersee_EWDR Oostenrijk duiken_ijsduiken_attersee

Kies hier uw accommodatie

Huis

IJsduiken Oostenrijk

Attersee, Oosternrijk

 • Rating
 • Rating
 • Rating
 • Rating
 • Rating
IJsduiken Oostenrijk
 • IJsduiken in de bergen
 • Oostenrijkse gezelligheid
 • Ook cursussen
 • Voor de fanatieke koudwaterduikers

Vanaf: € 375

Meer informatie Reis samenstellen
Naar top van pagina