Duiken Turkije

Verrassend leuk wrakduiken

Maps

Direct naar alle accommodaties

Een uitzonderlijke natuurpracht

Duikvakantie Turkije

Duiken Turkije is genieten van een uitzonderlijke natuurpracht in een gemoedelijke omgeving met voortreffelijke keuken.

Prachtig landschap, lekkere keuken

Zowel onder als boven water biedt Turkije een zeer grillig gevormde entourage. Kronkelige en heuvelachtige straatjes, kleine barretjes, terrasjes en typisch Turkse restaurantjes. De uitgebreide geschiedenis maakt het ideaal om duiken te combineren met cultuur, dus ook voor de niet-duikende medereiziger is Turkije een aantrekkelijke bestemming.

Duiken Turkije

Duiken in Turkije is gevarieerd duiken. Op meerdere plekken kun je duiken in grotten (met altijd de uitgang in zicht). De meest spectaculaire grot is de Kara Burun: deze grot is ongeveer 40 meter breed en 80 meter lang. De toegang bestaat uit een tien meter brede en drie meter hoge ingang, dus voor (bijna) iedereen toegankelijk. In en rond deze grotten zul je diverse vissen en kreeften aantreffen.

Duiken met Amforen

Duiken in Turkije betekend ook duiken op schatten uit het verleden. In de buurt van Kadirga kom je tijdens je duik grote hoeveelheden amforen tegen. Hoe ze hier terecht zijn gekomen, blijft een raadsel.

Dit geldt ook voor het grote ijzeren anker op 35 meter diepte. In de buurt van het natuurpark Nar Ad is een drop-off waar veel verschillende soorten vissen voorkomen.

Met enige regelmaat (en de nodige dosis geluk) worden hier roggen, dolfijnen, barracuda’s en zeeschildpadden gesignaleerd.

Terug naar vorige pagina

Duiken bij Kas

Duiken in Turkije speelt zich vooral af rond het plaatsje Kas. Dit is een gezellig, klein plaatsje met nog de authentieke Turkse sfeer. Terecht heeft Kas de reputatie van een waar duikersparadijs, met een zicht onder water tot 40 m, een aangename watertemperaturen (van 20 °C tot 28 °C, afhankelijk van het seizoen) en een zeer gevarieerde onderwaterwereld.

Overvloedig bedekte riffen en een grote vispopulatie in meer dan 30 duiklocaties. De locaties hebben verschillende dieptes en moeilijkheidsgraden: voor elk wat wils.

Ga nu duiken in Turkije!

Turkije_duiken_Kas_Diving_hotel_resort_maki_Overzichtskaart_Kas

Type duik:

Flora & Fauna:

  Duiken_Kas_EWDR_wrak_dakotaFilipijnen_negros_bohol_malapascua_luzon_barracuda Turkije_duiken_Kas_Diving_hotel_resort_maki_schildpad Turkije_duiken_Kas_Diving_hotel_resort_maki_strand Turkije_duiken_Kas_Diving_hotel_resort_maki_turkeije_havenTurkije_duiken_Kas_Diving_hotel_resort_maki_kruik_duiker

Kies hier uw accommodatie

Huis

Maki Hotel Kas

Kas, Turkije

 • Rating
 • Rating
 • Rating
 • Rating
 • Rating
Maki Hotel Kas
 • Door familie gerund
 • Vlakbij de duikschool
 • Wrakduiken en macro
 • Voordelig geprijsd

Vanaf: € 775

Meer informatie Reis samenstellen
Naar top van pagina